tisdag 29 december 2009

Let the roadtrip begin

Jag + mamma & pappa + en campervan som grund som är lika FET som en lastbil, brummar högt som en traktor och tjutar när man backar + sommar + roadtrip + Nya Zeelands underbara landskap = positionen för nuläget och för ännu en hel månad. För er som inte har förstått planen så är det nämligen precis det som står på schemat nu när mamma och pappa är på besök i mitt nya hemland! Inte är det jag som är turist inte. En supermaxad sommarsemester i campingbuss är något som jag aldrig prövat på förut. Och då snackar vi allt i ett, ett komplett (och kompakt) boende som går på hjul. Kök, kylskåp, toalett och dusch som typ sitter ihop (rolig syn), dubbelsäng slash soffa slash matbord som man fäller upp vid behov, mitt lilla krypin (typ ett loft som är placerad på "andra våningen" så att det är en stor buckel på fronten av bussen), tre framsäten och självklart en ratt (obervera att den är placerad på högersidan precis som alla andra bilar här). Ja, det är väl bare å tute å köre! Och stabilt känns det, med lite få undantag, men jag måste ändå säga att pappa sköter vänstertrafiken mycket bra. Lite rädd blir man ibland när fetingbussen går på högvarv i uppförsbackar och riktigt kämpar sig upp till kanten eller när man för en sekund glömmer bort att man måste kolla åt andra hållet när man vill köra ut på en stor väg. Men inga anmärkningsbara tabbar än så länge, läget är under KONTROLL.

Det hela känns lite som Sunes Sommar, faktiskt! Att besöka campingplatser, skutta runt i denna bjässen, höra hur riktigt allt rör sig om skallrar i baksätet, skratta och ibland känna kaoset. Och det är askul att ha den känslan inom sig. Pappa motsvarar Rudolf, mamma Susanne och jag en mix av Sune och Håkan. Here we go.

Vi har besökt lite olika platser och är nu inne på vår sista resedag här på Nordön. Vi har bara rest runt här i fem dagar och det blir en kort runda eftersom det är självaste nyårsafton imorgon och vi ska till Welly för att besöka my city! Vi har i alla fall haft det underbart, sett vacker natur, bott på både vackra och mindre mysiga campingplatser, ätit god mat och sett mycket av landet på kort tid, det är ändå perfekt att resa runt med bil. Just nu befinner vi oss på den sydliga västkusten i en liten byhåla kallad Foxton Beach. Lite deppig och död stad och detsamma gäller campingen vi står parkerad på, men det fanns inte så mycket annat att välja på. Om man säger såhär: det är nog jävligt svårt att gå vilse!

Imorgon ska vi somsagt till Wellington för att chilla där och hälsa på min värdfamilj i några dagar! Sedan tar vi färjan till Sydön den tredje Januari för att forsätta camperlivet där. Det blir grymt! Här kommer en liten dokumentering av tiden vi haft hittills. Och inte får jag glömma att säga Gött nytt!



Lycklig mor och dotter vid uppmötandet på Aucklands flygplats.


Cool tjej, jag och campervanen går ihop som hand i handske, redan efter första dagen!


Hike upp för ett berg i kämpig hetta och underbar utsikt över staden vi beökte första natten, Mount Manguanui.


Kokande lera ute i naturen som värms upp naturligt pågrund av all den vulkaniska marken som finns här. Såg ut som flygnde bajspluttar!


Vacker natur, eller som pappa själv uttryckte sig "fan vilken flummig bild!"

Bad och relaxingtime i en het vulkanisk vattenkälla, inte lite exotiskt va?

4 kommentarer:

  1. Underbart, hälsa modern och fadern!

    SvaraRadera
  2. Fan va gött JulleBulle! Här hemma sitter man och kurar sig inne i huset medans minusgraderna kryper ner till -20 strecket... Ha det gött så ses vi om typ.. en halvår? :)
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Åh, jag skulle gärna varit med er där!
    Njut!
    Puss
    Eva

    SvaraRadera
  4. Gott nytt år till er alla tre

    //Joen & Matti

    SvaraRadera